Ultra High Definition UHD

augusti 3, 2017 10:51 by Admin

Kollar efter en tv till min sons rum som han kan använda för att streama video och spela tv-spel. Själv har jag ingen större koll på alla specifikationer bland de olika apparaterna. Har alltid tidigare kollat enbart efter storleken på teven i och med att det har varit mitt enda krav på den. Vi har i vardagsrummet en teve på 55 tum som är upphängd på väggen – Vilket gör att den tar ont om plats och det blir inte lika mycket att damma som vid en tv-bänk.

Sonen nämnde att det är viktigt att teven har en HDMI-output för att man ska kunna få så bra kvalité som möjligt på bilden. Han talade också om att han gärna ville att den skulle ha stöd för 4K-upplösning. Vad är 4K TV frågar jag mig istället då – Förhoppningsvis kan någon säljare på butiken hjälpa mig med att reda ut vad det är för något.

Talade faktiskt med en bekant som är rätt haj när det kommer till teve och han förklarade det mest som att det man får ut vid 4K är ultra high definition (UHD). Om det är något måste att ha vet jag inte men om det inte kostar allt för mycket extra så tror jag att det är lika bra att slå till.

Det enda som jag hört talas om tidigare när det kommer till upplösning och liknande är att man vill få ut higher frame rate (HFR) för att bilden inte ska hacka. Främst när man spelar tv-spel är det viktigt tror jag min son berättade. 


Just nu värderat 3.3 av 6 människor

  • Currently 3,333333/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Lägg till kommentar


(Kommer visa din Gravatar ikon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live överblick

juni 20. 2018 03:31